Klovklipp

Stell av klover:

For å hindre fot og beinplager må neglene files og stelles jevnlig. Går grisen mye på hardt underlag, som f.eks asfalt eller sement, slipes de ned av seg selv. Er grisen derimot en "stuegris", som går inne på myke teppegulv eller lignende, bør neglene ses over litt oftere om det trengs en omgang med neglefil.
Er neglene blitt for lange, kan en vetrinær hjelpe til å beskjære dem, eller du kan "høvle" av litt om gangen med en lommekniv mens grisen ligger på fanget eller sofaen og koser seg. Se etter at ikke baktærne blir så lange at de går i kryss. Disse kan klippes med en klotang som brukes på kraftige hundeklør. Slike kan kjøpes i dyrebutikker. På ekstra harde grisebein kan det lønne seg å bruke en skarp knipetang. På hvite dyr eller griser med hvite bein, er det lett å se hvor nerver og blodårer går og skave av til ca 1 millimeter fra disse. På mørkere dyr kan det være litt vanskeligere men med litt øvelse lærer du hvor langt du kan skjære eller file.
Det kan også være lurt å kjøpe blodstopp-pulver på en dyrebutikk i tilfelle du skulle være uheldig å komme borti ei nerve.

Eva klipper klover på minigris.
Knipetang/hovtang er fin å bruke på harde griseklover. Jeg har en sånn som kun brukes på grisebein.
En rosesaks funker også. Det er det Eva bruker.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE